Cinc restaurants del Berguedà participen a la campanya de la Cuina de la Tòfona que ja s'ha iniciat a la comarca, coincidint amb la temporada de recol·lecció d'aquest fong.

Els restaurants Ca l'Amagat i Niu Nou de Bagà, el restaurant Caliu de Berga, Cal Majoral de l'Espunyola i Cal Fuster de Viver i Ser-rateix són els cinc establiments que s'han adherit a la iniciativa aquest 2018. Dos d'ells ofereixen un menú degustació amb la tòfona com a protagonista, i la resta presenten plats que també la incorporen. La campanya s'allargarà fins al proper 15 de març, quan finalitza també el període per a la recol·lecció de tòfones.

Aquesta campanya gastronòmica està promoguda per l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i Xarxa de Productes de la Terra.

Fonts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà han explicat que la finalitat de la campanya és promoure la utilització culinària d'aquest producte als restaurants de la comarca i acostar-lo als consumidors.