Els núvols que amenaçaven a pluja des de primera hora de la tarda no van respectar la celebració de la rua de disfresses del Carnaval de Gironella. Finalment, l'aigua va fer acte de presència i l'organització es va veure obligada a suspendre la desfilada de comparses a mig fer.

Segurament, si no hagués estat pel mal temps, la vila del Baix Berguedà hauria viscut, ahir, una de les rues de Carnestoltes més lluïdes dels darrers anys, gràcies a la participació d'una xifra rècord de comparses. Gironella va atreure 25 colles, amb més de 670 membres en total, un fet molt ben valorat pel responsable de Festes del consistori gironellenc, el regidor Lluís Vall. Tot i que la rua, encapçalada per la Perla, va començar puntualment sense pluja a 2/4 de 6 de la tarda des del local del Blat, al cap d'uns minuts van començar a caure les primeres gotes, que al cap d'una hora van convertir-se en una pluja insistent que va obligar l'organització a suspendre, a mig recorregut, la desfilada.

A la rua, van participar-hi un elevat nombre de colles del municipi, així com també de pobles veïns, com Casserres, Olvan, Berga i la Valldan. Com en els darrers anys, la música en directe, amb cinc xarangues intercalades entre les comparses, i l'animació amb el Senyor Callau, la Mega Pubilla i d'altres elements festius van ser els protagonistes. A la nit la festa va continuar amb ball al Blat.