L'Ajuntament de Berga demana la ciutadania que s'eviti l'ús dels vehicles particulars atès que "la nevada fa que se circuli amb dificultat a tota la ciutat" segons ha informant el govern local a través de twitter. "Per aquest motiu el consistori demana "evitar l'ús del vehicle i els desplaçaments innecessaris. " I recomana que si malgrat això s'agafa el vehicle "cal fer-ho amb la màxima precaució i les mesures de seguí erta adients a la conducció amb gel i neu".

El consistori està treballant en la neteja de les principals vies de circulació de la capital berguedana amb 4 vehicles llevaneu, 1 vehicles d'entesa de funden ets i 4 equips de neteja manual. Dimarts es van escampar 8 tones de sal.

Des de dimarts hi ha distribuïts per tota la ciutat 14 contenidors de sal a disposició dels veïns perquè l'utilitzem quan els faci falta. Aquestes mesures s'inclouen dins del Pla d'Acció Municipal en cas de nevades que es va activar dimarts i que preveu la mobilització de diferenst efectius.

D'altra banda el consistori ha informat que el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) i el servei d'àpats a domicili es mantenen actius "amb el suport de Protecció civil".

El servei de bus urbà està suspès tal i com ja ha anat informant aquest diari.

Instituts tancats

L'Institut Guillem de Berguedà i la Secció d'Institut Serra de Noet de Berga "han comunicat que tanquen per la manca d'asssitència d'alumnes a causa de la nevada". L'Escola Municipal de Música de Berga ha anunciat que les seves classes romanen suspeses fins a les 15 hores d'avui i que informaran durant el matí en funció de com evolucioni la nevada. Les escoles de Santa Eulàlia i Vedruna i de la Valldan han anunciat que han anul·lat les activitats extraescolars.

També s'han suspès els camins escolars.