Vilada inicia dissabte el projecte de participació ciutadana Re-pensem Vilada, impulsat pel consistori i la Diputació. La iniciativa consisteix en l´organització de tres assemblees obertes als veïns i representants de les entitats amb l´objectiu de treballar propostes per a la millora del municipi a partir de la construcció d´un nou model de poble i posar les bases en àmbits diversos com la reactivació econòmica, el turisme, joventut, medi ambient, o tot el que pugui sorgir.

Aquestes assemblees estaran dirigides per tècnics de participació, i comptaran amb la presència d´experts i representants d´altres pobles que explicaran les experiències positives en l´àmbit de la+participació ciutadana organitzades en els seus respectius municipis. D´aquestes tres assemblees, es redactaran unes conclusions que s´utilitzaran per a la constitució d´un Consell de poble així com també per a la redacció d´un reglament de participació ciutadana .

Dissabte, a partir de les 5 al Local Pirinenc, tindrà lloc la primera trobada en la que es farà una xerrada introductòria sobre com participar en municipis petits i els beneficis per la cohesió que això aporta. Seguidament es farà una taula rodona d´experiències positives per conèixer el Consell de Barri i pressupostos participatius de la Floresta; i els pressupostos participatius que l'Ajuntament d'Avià ha impulsat enguany. Finalment es farà una dinàmica participativa per desenvolupar quina seria la millor manera per participar a Vilada.