L'Ajuntament de Berga ha posat en funcionament el nou espai d'aparcament de zona blava ubicat al vial d'accés de la part ampliada de l'Hospital Comarcal de Sant Bernabé, situada entre les instal·lacions de l'edifici antic i el restaurant La Cabana. Es tracta de 42 places d'estacionament de vehicles distribuïdes en dues fileres situades al voral esquerra de la calçada. Aquest nou espai d'aparcament és de tarifa reduïda com el pàrquing superior del centre sanitari i això fa que els usuaris puguin estacionar els seus vehicles al preu d'1 euro durant tot el dia i sense limitació de temps. L'horari establert de pagament d'aquesta zona d'aparcament serà de dilluns a dissabte, de 9 del matí a 8 de la tarda, mentre que els diumenge i festius serà gratuït.

L'obertura del vial de l'hospital s'ha fet després que el consistori hagi completat els treballs d'adequació de la zona consistents en la instal·lació de l'enllumenat, la senyalització viària i la implantació de l'espai d'estacionament de zona blava. Aquestes actuacions van quedar pendents de les tasques d'urbanització d'aquest sector l'any 2010 i, per això, el carrer ha estat fora d'ús durant aquest temps.

Oriol Camps, regidor d'Urbanisme i Serveis Públics de l'Ajuntament de Berga s'ha mostrat satisfet perquè "obrir aquest carrer és en certa forma assolir el pagament d'un deute, doncs, el 2010 es va pagar un espai públic que fins avui no haurà pogut ser utilitzat i també perquè és una de les diverses actuacions que poc a poc han de contribuir a endreçar l'entorn de l'Hospital.

L'empresa municipal BRG Serveis ha finançat les obres i també s'ha encarregat de realitzar la direcció i la gestió facultativa dels treballs executats per les empreses Elecnor, S.A. i Tràfic i Serveis.