La plaça de Sant Pere ha esdevingut de nou el punt de trobada de la concentració que cada dia 16 del mes s'hi fa per reclamar la llibertat dels presos polítics. Aquest mes de març s'escauen els cinc mesos de l'empresonament dels Jordis, 151 dies privats de llibertat

Ara ja sense la presència de la grua que en els darrer mesos havia format part del paisatge de la popular àgora berguedana, desenes de berguedans han fet sentir la seva veu per reclamar llibertat. La presentació de l'acte ha anat càrrec de Montserrat Soler presidenta d'Òmnium del Berguedà. Ha llegit fragments d'una carta de Jordi Cuixart enviada des de la presó. També ha parlat Teresa Niessen en nom de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

En aquesta ocasió les persones encarregades de llegir el manifest genèric d'Òmnium han estat la veterana activista Ramon Bruch i l'alcaldessa de Berga Montse Venturós. "Dues dones que ho estan patint la repressió ho van viure la de la guerra civil" ha exposat Montserrat Soler. Seguidament s'ha fet un minut de silenci.

El punt i final li han posat la música a través de la veu de Queralt Sales acompanyada a la guitarra pel seu pare Toni Sales que han interpretat El Cant dels Ocells. Els crits de llibertat presos polítics han ressonat a la plaça de Sant Pere.