L'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà han decretat tres dies de dol per la mort de l'activista social Manela Quesada. Les dues institucions han suspès tots els actes previstos fins el proper dimarts. De la mateixa han anunciat que col·locaran un crespó negre a les banderes que onejaran a mitja asta "en senyal de dol i de respecte". També han convocat un minut de silenci en record de la víctima aquest dilluns a la una del migdia a la porta del consistori i a la de l'edifici del Consell.

Manela Quesada va morir presumptament a mans del seu fill la nit de dissabte. Els fets van tenir lloc en un pis del carrer Pietat on resideix el fill de la víctima que després de cometre el crim va presentar-se a les dependències de la Policia Local per confessar. Fonts policials van informar que el cos sense vida de la dona presentava signes d'haver estat agredida amb una arma blanca. El presumpte assassí, de 37 anys, va ser detingut la mateixa nit pels Mossos d'Esquadra acusat d'homicidi dolós.

En un comunicat conjunt l'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà han expressat la seva "consternació" per la mort de Manela Quesada. Les dues institucions han lamentat "profundament" la mort de la veïna berguedana i han mostrat el seu condol a la família i amics en aquests moments tan difícils.

Han recordat que la Manela Quesada Soto "ha estat una persona estretament vinculada al teixit associatiu berguedà a través de la seva dedicació i important tasca al capdavant d'entitats de caire social com ASFAM Berga i Grup Horitzó, de les quals n'ha estat la presidenta i la directora, respectivament".

Alhora han posat en valor la vinculació de Quesada amb el comerç local després d'haver regentat una parada d'alimentació al Mercat Municipal de Berga durant molts anys.