Prop de 200 persones s'han reunit en dues concentracions que s'han fet aquest migdia a la plaça de Sant Pere i a la plaça Europa de Berga per fer un minut de silenci en memòria de l´activista Manela Quesada, morta de forma violenta aquest dissabte passat als 56 anys d´edat en mans del seu fill, que va confessar el crim.

Familiars de Quesada, treballadors municipals, representants polítics, membres d´entitats i veïns a títol personal s´han volgut sumar a l´acte que s'ha fet davant de l'ajuntament berguedà en record de l´activista social, que ha deixat un gran buit en el teixit associatiu de la capital berguedana.

La concentració a la plaça de Sant Pere. FOTO: Dani Perona

D'altra banda, també a la 1 de la tarda, desenes de persones s'han aplegat a la plaça Europa de Berga, davant de la seu del Grup Horitzó, l'entitat que dirigia Quesada, per participar en el minut de silenci convocat pel Consell Comarcal del Berguedà, que també té la seva seu en aquest indret. Ha estat un acte emotiu en el que hi han participat membres d'Asfam i del Grup Horitzó, usuaris dels serveis i treballadors i dirigents de l'ens comarcal berguedà.

El minut de silenci ha estat presidit per una foto de la malaurada Manela Quesada col.locada en un cavallet. Quan s'ha acabat el minut de silenci el públic ha aplaudit

El minut de silenci en record a Manela Quesada, a la plaça d'Europa. FOTO: Dolors Clotet