El Jutjat d'Instrucció número 2 de Berga ha dictat avui presó provisional, comunicada i sense fiança per al fill de Manela Quesada, autor confés de l'assassinat de l'activista, dissabte passat a Berga. Al detingut se li imputa un delicte d'homicidi. El mateix tribunal ha pres declaració, aquest dimarts al matí, al fill de l'activista social i a tres testimonis més en relació a la causa.

La Policia Local i els Mossos van detenir dissabte a la nit el fill de Manela Quesada, de 37 anys, acusat d'haver matat a ganivetades la presidenta d'Asfam Berga i directora del Grup Horitzó. Els fets van tenir lloc al domicili de l'acusat, situat al carrer de la Pietat de Berga, mentre la víctima estava de visita a casa del detingut.

Segons es va saber posteriorment, l'agressor fa temps que estava ingressat en un centre per un trastorn de salut mental, però aquest cap de setmana els veïns l'havien vist de nou al seu pis, cosa que els va permetre saber que ja no estava ingressat.

Funeral, aquest dimecres

El funeral de la malaurada líder cívica serà aquest dimecres a les 5 de la tarda al Pavelló de Suècia de Berga, segons ha informat l'Ajuntament de Berga. Serà un acte «totalment privat» per voluntat de la seva família que ha demanat que «es respecti la seva decisió i que no es permeti l'accés als mitjans de comunicació a l'acte».

És previst que aquest dimarts les despulles de l'activista siguin incinerades a Terrassa.