Una vintena de tècnic treballen des d'avui i fins dijous a Saldes per crear eco-itineraris turístics al Pedraforca, Mallorca i diferents regions d'Itàlia, França, Mallorca, Grècia o Albània. Aquesta trobada forma part del projecte EMblemàtic que impulsa l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i que ambiciona "qualificar les Muntanyes Emblemàtiques Mediterrànies com a destinacions d'excel·lència.

Aquesta ambició es fonamenta en assolir tres objectius: reequilibrar els fluxos turístics i els seus retorns cap a un turisme sostenible i responsable, co-construir i testar una oferta d'eco-turisme en el rere-país-, millorar el reconeixement de les nostres singularitats a nivell internacional".

Aprojecte està integrat per 9 muntanyes de la Mediterrània Europea: Canigó i Sainte Victoire (França), Serra de Tramuntana i Pedraforca (Espanya), Gran Sasso i Etna (Itàlia), Olimp i Idà (Grècia) i Cikà (Albània) i també per la Universitat de Barcelona - CETT.

El seminari que es duu a terme a Saldes "és clau dintre del projecte ja que es passarà del mòdul d'estudis al mòdul de testos, fet que ha de permetre començar a concretar les accions que s'han treballat durant aquest primer període i la seva implementació en cada territori".

Fonts de l'Agència han explicat que "els assistents destinaran dos dies i mig al treball tècnic i un dia fer visites sobre el terreny per poder veure quines són les millors opcions per visitar la part nord de la comarca".

A partir del dijous al migdia i fins divendres al migdia es preveu que s'hi afegeixi una delegació de càrrecs electes francesos procedents de la zona del Canigó per poder intercanviar opinions amb els representants electes del Berguedà, ja sigui en aquest mateix àmbit turístic o en altres àmbits que puguin tenir punts en comú.