Una explotació berguedana ha estat la gran triomfadora del 14è Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus, que va celebrar-se un any més a Vic, dins dels actes del Mercat del Ram. Es tracta de l'explotació Cal Font de Sagàs, que va endur-se guardons del certamen, entre aquests el de Millor Animal Jove del Concurs.

Al Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus hi han participat aproximadament uns 150 caps de bestiar, una xifra habitual, procedents de totes les comarques on té presència la raça. Els premis als millors animals, que concursen en diferents categories durant el certamen han anat a parar a diverses explotacions del territori català, però la gran triomfadora va ser l'explotació berguedana de Cal Font de Sagàs, que va obtenir tots els primers premis en les diferents categories de vedelles, així com també el premi al gran campió d'entre els animals joves.

El Berguedà va ser la comarca que més guardons va rebre al certamen d'enguany, i va aplegar fins a deu premis que s'han repartit entre l'explotació Cal Font i la de Barbats. A més, el premi a l'animal gran campió del concurs pel que fa als animals adults va ser pel Mesquí, un toro de l'explotació Vallnova-Espanholet que és present tant a la Vall d'Aran com també al Berguedà. L'animal va ser batejat pel cuiner Nandu Jubany en una edició anterior del Concurs Nacional.