El grup berguedà de rock electrònic Urra inicia aquesta setmana una nova etapa amb l´aparició, aquest abril, del seu segon disc. Volem és el primer treball editat per una discogràfica, RGB, d´aquest grup format per tres joves nascuts el 1986. Urra, format per Roger Coll, Cesc Ginestà i Roger Orriols, intenta des de l´any 2011 fer el salt que els permeti dedicar-se exclusivament a la música. El primer disc, Colores, va ser autoeditat. Ara, amb l´assessorament de la discogràfia i d´una empresa de management, el grup creu que està preparat per iniciar una nova etapa que l´ha de portar, els pròxims anys, a formar part dels cartells dels festivals musicals.

Coll explica el moment de la formació: «l´any passat vam ser al Sona9 i ara buscàvem algú que ens distribuís una mica i, així, estar més connectats no tal sols a l´escena dels directes sinó també als mitjans, però això és una carrera de fons; aquest any pinta com el passat, és molt difícil entrar als festivals, però crec que de cara al 2019 podrem fer algun concert».

El dia 11 d´abril, Urra presentarà a l´FNAC de la plaça de Catalunya de Barcelona el nou disc, que des d´ahir es pot escoltar a les plataformes digitals i a Enderrock. El dia 13 tocarà a Manresa i el dia 20, a la Font del Balç. La discogràfica ha aconsellat el grup que aquest any vagi fent concerts arreu del territori per anar fent-se un nom i, així, de cara a l´any que ve intentar d´entrar als festivals.

De moment, l´activitat musical és «un hobby important» per als membres del grup, segons explica Coll, però en el futur els agradaria que la música els permetés deixar les seves respectives feines, com a empresaris del tèxtil, el disseny i l´organització d´esdeveniments. Tant és així que el nou disc és la base de les esperances de futur d´Urra: «Hi tenim molta il·lusió posada; de fet, des del 2011, quan vam començar a tocar i després del 2013, que vam fer més concerts amb el disc Colores, estàvem esperant aquest moment. Ara, amb el nou disc, amb temes en català, esperem que d´aquí a dos anys puguem tocar en un parell de festivals importants, ara hem de fer recitals per tot Catalunya i publicar fotos i vídeos». Tant RGB com l´empresa de manangement hi estan al darrere. L´esperança de tots és que d´aquí a dos anys Urra esclati a l´escena nacional.