La berguedana acusada per la fiscalia d'un suposat delicte d'odi el 3-O, que respon a les inicials M.A., ha declarat aquest migdia de dimecres al jutjat de Berga, on una seixantena de persones s'ha concentrat per donar-li suport. Entre els presents, convocats per l'ANC i Òmium, hi havia l'alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós.

Sota el lema 'Mai caminaràs sola, en defensa de les llibertats' la denunciada ha rebut l'escalf i els aplaudiments dels concentrats enmig de crits de 'no estàs sola'. A la sortida, Marta Armengou ha explicat que en la seva declaració ha negat els fets dels quals se l'acusa. "Simplement vaig exercir el meu dret a vaga. No vaig insultar ningú, ni tampoc vaig coaccionar ningú", ha assenyalat. Armengou espera que la causa s'arxivi perquè "la veritat sempre ha d'anar per davant".

Segons el fiscal, l'acusada formava part d'un grup que va «assetjar» unes noies el dia de la vaga general, a més a més, també van «increpar» la propietària del bar, per tenir-lo obert. La denunciada nega totalment els fets i assegura que l'acusació és falsa. El Jutjat 2 de Berga va admetre a tràmit la denúncia del fiscal, i va obir diligències per un delicte d'odi.

En la denúncia, a la qual ha tingut accés aquest diari, la fiscalia assegura que la noia que va denunciar els fets estava amb una amiga prenent un cafè al bar El Rincón Gallego, al passeig de la Indústria de Berga. A 2/4 de 12 del matí, segons explica la fiscalia, les dues noies van veure apropar-se «una multitud de persones que venien d'assetjar el supermercat Mercadona, situat a uns 150 metres del bar». Entre la multitud, la noia denunciant va reconèixer la dona denunciada, perquè havia estat professora seva a secundària.

Segons el fiscal, les noies, malgrat no lluir cap insígnia ideològica, «van ser rodejades, amb una clara animadversió al seu pensament no independentista, amb la voluntat de fustigar-les, menysprear-les i desacreditar-les públicament». Segons afegeix el fiscal, «els van llençar una multitud d'insults i vexacions» com ara «fatxes, nazis, espanyols» o «Aneu-vos-en cap a Espanya». Segons la fiscalia, els insults també van ser dirigits a la propietària i els empleats del bar, per haver obert el local tot i les càrregues policials de l'1-O.

La fiscalia atribueix a la dona denunciada «funcions de lideratge» i li imputa un delicte de lesió de la dignitat per motius ideològics i un delicte de coaccions.

En declaracions a Regió7, la denunciada va negar dies enrere els fets i va aclarir que el grup venia de tallar la C-16, i no del Mercadona. «Vam passar davant del bar, i algú, des de la terrassa, va comentar que aquella vaga era per la independència». Segons afegeix, «nosaltres vam negar-ho, i vam aclarir que aquella vaga era per criticar l'actuació de la policia del dia 1». La dona diu que ni tan sols va reconèixer la seva exalumna a la terrassa i que l'intercanvi de paraules «va durar mig minut». Assegura que ni ella ni cap dels seus companys «no vam insultar ni increpar ningú». Segons afirma, «és una acusació totalment falsa, sense proves, que no s'aguanta per enlloc». I confia, per tant, que s'acabarà arxivant.