El Taller Coloma ja té a punt la seva cinquena caminada solidària. Serà aquest diumenge, 15 d'abril, a partir de les 8 del matí que serà quan s'obriran les inscripcions al pati de l'escola de la Valldan. L'activitat, organitzada per l'Associació de Mares i Pares del Taller Coloma i l'entitat esportiva Mountain Runners del Berguedà espera aplegar prop de dos centenars de persones.

Per primera vegada, amb l'objectiu de donar l'oportunitat a col·laborar amb el Taller Coloma a persones que no puguin participar a la caminada, alguns establiments col·laboradors recullen donatius que es faran arribar directament a l'entitat. Així ho han explicat durant la presentació de l'activitat solidària els responsables de l'AMPA del Taller Coloma. "Hem decidit impulsar aquests donatius que en diem Km 0 perquè sabem que molta gent que voldria venir a la caminada, possiblement es desplaçarà a Barcelona per participar a la manifestació que hi ha convocada, i d'aquesta manera els donem l'oportunitat de col·laborar amb nosaltres", va dir el seu president Ramon Cutal.

Com en les darreres edicions s'han preparat dos recorreguts. Un de llarg, d'11 quilòmetres i un altre de més curt, de 8 quilòmetres. Els dos sortiran de la Valldan i arribaran fins el Taller Coloma, on se servirà l'esmorzar calent a tots els participants. La diferència és que el recorregut llarg portarà els caminadors fins a Graugés, i en el curt, els assistents es desplaçaran directament cap a Avià.

El preu de la inscripció és de 10 euros pels adults i 3 pels nens. Com cada any, a banda de l'esmorzar calent, els assistents rebran obsequis elaborats pels mateixos usuaris del Taller Coloma. De fet, un dels principals objectius d'aquesta activitat, a banda de recollir fons per a la compra de material per al centre especial de treball i els seus integrants, és donar a conèixer la tasca que realitza l'entitat i "fer sentir útils els seus usuaris". Així ho va assegurar una de les membres de l'AMPA, Eva Garcia, que també és la responsable de dirigir els tallers artístics per a l'elaboració dels regals que es lliuraran als participants a la caminada.

Els impulsors de la iniciativa s'han mostrat agraïts a tots els col·laboradors que els donen suport i animen als berguedans a participar a la caminada.