Els serveis d'emergències busquen, des d'ahir al matí, un veí de Gironella de 51 anys que hauria caigut al riu Llobregat al seu pas pel municipi del baix Berguedà. Ahir, a l'hora de tancar aquesta edició, no s'havia trobat l'home i era previst que les tasques de recerca es reiniciessin a primera hora d'aquest matí.

Fonts dels Bombers, que coordinen la recerca, van assegurar ahir que no hi ha cap hipòtesi de la desaparició que estigui descartada, tot i que la que prenia més força a mesura que avançava el dia era que l'home hauria caigut al riu Llobregat, al seu pas per Gironella. És per això que les tasques de recerca van centrar-se al riu i en zones properes.

L'home va sortir a passejar ahir a primera hora del matí amb els seus dos gossos. A mig matí, un dels gossos va ser rescatat de l'aigua per un veí que passava per la zona. Va ser, precisament, el rescat de l'animal i que l'home no havia tornat al casa ni responia al mòbil el detonant de la mobilització. Pels voltants de 2/4 de 12 es va activar la recerca i a l'hora de tancar aquesta edició, no hi havia cap indici de l'home ni tampoc de l'altre animal, segons van assegurar els Bombers.

El dispositiu va comptar amb la mobilització d'un helicòpter dels Bombers, que va retirar-se a primera hora de la tarda, i de diverses unitats del Grup d'Actuacions Especials (GRAE), tant de la unitat de muntanya com de la subaquàtica. També quatre dotacions ter-restres van donar suport al desplegament durant tot el dia.

Els Mossos d'Esquadra van participar activament en la recerca amb 5 patrulles, també amb especialistes subaquàtics, així com la Creu Roja, que va mobilitzar diverses unitats, entre les quals estan el seus gossos de recerca, habilitats pel rastreig dins l'aigua. El dispositiu també va incloure membres de Protecció Civil, efectius locals i suport voluntari. L'home fa tres anys que resideix a Gironella i és treballador de Creu Roja Berguedà.

Fonts de l'Ajuntament de Gironella van explicar ahir que l'accés a la llera del riu estava acordonat prohibint el pas de vianants per la crescuda del cabal del riu dels darrers dies. La força amb què baixa l'aigua i també l'increment del cabal va dificultar, encara més, les tasques de recerca que continuaran durant avui.