Berga i Gironella reviuen demà, dimecres, el vot de poble coincidint amb la festivitat de Sant Marc. Els dos municipis han organitzat activitats durant el matí.

En el cas de Berga, els actes s'iniciaran a les 9. El punt de trobada serà a les tres creus per arribar fins al santuari de Queralt en comitiva, on se celebrarà la missa presidida per mossèn Ramon Barniol. Després de l'eucaristia, tindrà lloc un dels actes més populars de la jornada: el repartiment de la coca i la xocolata. Segons fonts municipals, per a aquesta edició s'han previst 70 quilos de cacau en pols i 450 coques de llauna. Enguany, els xocolaters d'honor seran Quim Mas i Francesc Martínez Soria, els dos ex-caps de la brigada municipal de l'Ajuntament de Berga; i Marc Artigas i Judit Vilaseca, col·laboradors habituals en les tasques de manteniment, promoció i difusió del santuari de Queralt.

A Gironella les activitats s'iniciaran a les 10 a l'ermita de Sant Marc. Després de la missa es repartirà coca, xocolata i taronges i com l'any passat, el consistori ha organitzat un espectacle per a tots els públics. Enguany, es tracta de Post.