El Patronat de la Patum ha decidit recordar els polítics empresonats i exiliats convidant a les seves famílies a les festes del Corpus d'enguany, que se celebrarà del 30 de maig al 3 de juny.

Segons va anunciar ahir la regidora de Patum, Mònica Garcia, durant la presentació de la nova proposta d'obertura del balcó de l'ajuntament a la ciutadania durant els salts de Patum, el Patronat va debatre la proposta en la darrera reunió i es va aprovar per majoria.

La invitació dels familiars dels presos polítics i exiliats al balcó del consistori per viure els salts de Patum, que es farà en els propers dies, suposa «la renúncia dels regidors a les places dels seus acompanyants i, possiblement, a les seves mateixes places si aquests familiars contestessin positivament i la demanda és superior a l'aforament del balcó».

La mostra de solidaritat envers els presos polítics i els que es troben a l'exili se suma a la decisió, també amb el vistiplau del Patronat, tal com ja va avançar aquest diari, que l'àliga llueixi enguany un ram de clavells grocs, en lloc de vermells, el que s'havia utilitzat en els darrers anys.