El Teatre Municipal de Berga s'ha omplert amb 400 joves de 7 instituts de la comarca i 8 ponents que els han explicat diferents històries. La idea força ha estat que "la seguretat als carrers i carreteres passa per la responsabilitat de cada un de nosaltres" segons fonts del Montepio de Conductors, organitzadors de la quarta edició del Conductàlia a Berga

L'acte ha començat amb una simulació d'un accident de trànsit i l'actuació dels diversos cossos mèdics i d'emergències. Seguidament han donat la benvinguda el president del Montepio, Llorenç Juanola, i l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós. Juanola ha explicat que "no volem més accidents a la carretera, no volem més vides tallades, ni famílies destrossades, no volem ferits ni cap víctima mortal? I que això sigui possible depèn, en gran part, de cada un de nosaltres".

Després ha començat el torn dels ponents que han explicat les seves experiències: un amic que van atropellar per no passar pel pas de vianants, un infermer del SEM que en arribar a un accident va reconèixer la seva pròpia família entre les víctimes, la difícil situació d'un policia quan ha d'avisar els familiars dels accidentats, la situació personal d'un jove tetraplègic a causa d'un accident o el testimoni d'una persona que va perdre marit, filla i sogres Els joves han après que els cascos o els cinturons poden salvar vides, els mòbils o la velocitat poden matar, un 40% de les autòpsies en víctimes d'accident de trànsit revelen restes d'alcohol o altres substàncies tòxiques, "i la responsabilitat de prendre la decisió més encertada en cada moment i de mantenir-nos alerta depèn de cada un de nosaltres".

Ha clos l'acte la directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, que ha dit als joves assistents que "sou molt afortunats, perquè teniu tota la vida per davant per fer allò que vulgueu, però heu de protegir i defensar la vida. Hem de moure'ns tenint en compte que hi ha un risc i que el factor fonamental de seguretat sou vosaltres".

La jornada ha comptat amb la participació i col·laboració del Servei Català de Trànsit, Policia Local de Berga, Bombers, Mossos d'Esquadra, SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques), l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya, l'Institut Guttman, Stop Accidents, i l'Ajuntament de Berga, Conductàlia Berga ha tornat a ser punt de trobada de cossos d'emergències i seguretat i víctimes d'accident que han volgut explicar als joves les seves experiències per fer-los reflexionar, sota el lema "Visió zero, zero víctimes de trànsit".

Conductàlia vol despertar la reflexió però també vol arribar al cor". Per la seva banda, Venturós ha assegurat que "d'aquí no sortirà ningú indiferent. Les víctimes no són xifres, són persones".