L'Ajuntament de Berga ha convocat dues places d'agents de la Policia Local. En poc més d'una dècada la plantilla ha passat de tenir 28 agents a tenir-ne 17 perquè no s'han cobert noves places. Les dues places convocades serviran perquè entrin al cos dos nous agents però quan se'n jubilin dos.

Malgrat la falta d'efectius el regidor de Governació, Francesc Ribera, diu que «la prevenció en matèria de seguretat és manté suficient per a les necessitats de Berga. És evident que quan es pugui incrementar el nombre d'agents la prevenció millorarà»

El regidor de Governació ha negat que la minsa plantilla hagi suposat una davallada del volum de serveis que fa el cos a Berga. «La Policia Local no ha deixat de prestar cap serveis tret dels que puntualment, la importància o preferència d'altres que es realitzin n'impedeixin la simultaneïtat».

Ha admès que alguns serveis no es poden dur a terme, com els controls d'alcoholèmia, tot i que nega que sigui per la falta de policies. «Algunes accions no es poden fer, no tant pel descens d'efectius sinó per l'augment d'exigències de seguretat derivades de l'augment del nivell d'alerta per terrorisme». Ribera fa referència al fet que amb l'actual nivell d'alerta antiterrorista en grau 4, la llei obliga que els controls d'alcoholèmia, entre d'altres, els facin 3 agents. A Berga no hi ha prou agents per fer-los.

Altres problemàtiques que es generen és que puntualment hi ha torns en què només hi ha un agent. Quan això passa s'ha de quedar custodiant les dependències policials. El regidor de Governació diu que «per norma això no succeeix. Es pot donar el cas en algun moment puntual en què coincideixin condicions desfavorables. Si es dóna o es donés el cas, es coordinaria amb el cos de Mossos per garantir els preventius», ha assegurat Ribera.