n Montserrta Soler, la presidenta d'Òmnium Cultural del Berguedà, va haver de parar i agafar aire per continuar llegint l'extens cur-rículum professional de Jaume Capdevila (Berga, 1974), Kap. Per a ell va ser el premi Berguedans al Món, que atorga anualment el Casal d'Europa del Berguedà a persones que amb la seva activitat professional han tingut una projecció més enllà de Catalunya. I aquest és el cas del ninotaire berguedà, entre d'altres mitjans, col·laborador de Regió7 des de la dècada dels 90. Kap va assistir a l'acte acompanyat de la seva mare, i somrient va rebre aquest guardó, que s'afegeix a una llarga llista de premis i reconeixements que atresora.

El premi de Kap va ser un dels que es van lliurar ahir al vespre, en el decurs de la setzena edició de la celebració del Dia d'Europa que premia el talent local. Els primers de rebre guardons van ser els estudiants berguedans a través dels Enric Gibert, que reconeixen els treballs de recerca dels estudiants. Van resultar premiats Ariadna Colillas i Oriol Segura, de l'institut Pere Fontdevila de Gironella; Anna Suades, del de Puig-reig, i Íria Garcia, de l'escola Xarxa.

El sisè premi Berguedà Mediambiental va ser per a l'empresa Transforma 21, hereva de l'antiga Planchistería Bergadana creada fa més de mig segle per les seves inversions que la fan ser més sostenible. I el premi a l'Empresa Berguedana a Europa va ser per a Gual Steel, dedicada a la producció d'acer inoxidable amb seu social a Berga i magatzem a Artés.

La vetllada va tenir la presència de Joan Rigol, expresident del Parlament.