Els treballadors de l'hospital Sant Bernabé de Berga reclamaran uns 200.00 euros corresponents al 5% del sou de mig any del 2015 per la via judicial. Així ho van explicar els representants dels treballadors ahir. Els treballadors també estan pendents de rebre 200.000 euros pendents del 50% de la paga extra de Nadal del 2012.

Pep Canudas, el president del comitè d'empresa, va llegir un manifest. Hi denuncien manca de compromisos i respostes clares a les seves reivindicacions per part de la presidenta del patronat, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós. El darrer cop que s'hi van reunir «se'ns va dir que l'Ajuntament pagaria els diners» i, posteriorment, en el ple de maig la dirigent va dir que el consistori no tenia disponibilitat econòmica per pagar immediatament. Unes afirmacions que van sobtar als representants del comitè que, segons Canudas, van intentar contactar amb la dirigent per aclarir-ho, sense èxit. El president fa referència al compromís adoptat pel ple de març aprovant una proposta del comitè que les pagues pendents es pagarien el primer trimestre del 2018. La CUP va presentar-hi una esmena per tal que el termini fos el segon trimestre d'enguany. El comitè va acceptar-ne la inclusió amb la condició que hi hagués un compromís per escrit del patronat de pagar-ho en aquest termini. Aquest compromís no ha arribat .

L'alcaldessa de Berga va reiterar que el consistori ara mateix no té els diners per afrontar aquest pagament i assegura que això ja ho sabien els treballadors. El govern, va explicar, vol liquidar aquest deute amb una ajuda de la Diputació, que ara està gestionant per pagar «com més aviat millor».