Una possible inhabilitació de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, «convertiria en paper mullat» els vots dels berguedans de les últimes eleccions del maig del 2015. «No seria una condemna contra l'alcaldessa, sinó contra tot l'Ajuntament de la nostra ciutat i, per tant, contra tots els seus habitants». Així s'assegura en un document conjunt que han signat els grups municipal de la CUP, al govern i el PDECAT-CDC i ERC, a l'oposició. Tres representants de cadascun d'ells (Montse Venturós, Ramon Minoves i Ermínia Altarriba, respectivament) van llegir-lo en la concentració de suport a l'alcaldessa que es va fer ahir a la tarda a la plaça de Sant Pere. L'acte va aplegar unes 200 persones. Voluntaris van desplegar un gran llaç gros al mig de l'àgora berguedana. A la façana de cal Ros hi havia una gran pancarta amb el rostre de l'alcaldessa i la llegenda «Mai caminaràs sola».

Un cop es va fer memòria dels antecedents del cas i de com s'ha arribat al judici d'ahir, els grups de la CUP, PDeCAT i ERC (que apleguen 15 dels 17 regidors de la corporació on també n'hi ha una del PSC i un d'ICV) palesen l'aposta per servir els ciutadans des del consistori i també «per empènyer des dels ajuntaments i assolir la República com més aviat millor, perquè això vol la nostra gent. Si els tribunals espanyols volen intentar defenestrar-nos per una bandera penjada al balcó, nosaltres haurem de saber respondre amb unitat, amb coratge i sense deixar de fer la feina del dia a dia».

També hi van intervenir Manel Escobet, de l'ANC, i Montse Mas, de la plataforma en suport a l'alcaldessa. L'acte es e va acabar enmig d'aplaudiments després del cant d' Els segadors.