Berga comença avui cinc dies de festa gran. Aquest Corpus serà més concorregut, més segur i posarà l'accent en la prevenció de la violència masclista. L'obertura del balcó consistorial a la població, l'increment d'actes paral·lels i l'augment d'un grau més de la ja estricta política de control dels fuets, que enguany seran numerats per assegurar-ne encara més la traçabilitat. Tindrà també un important component reivindicatiu atesa la conjuntura política que viu el país. La inestabilitat meteorològica serà un altre dels factors que poden marcar la festa.

Aquests són els eixos d'una Patum que posarà la mirada en la prevenció de la violència de gènere. Des d'avui fins diumenge estarà obert un Punt Lila, un servei professional d'informació i acompanyament per a la prevenció i detecció de situacions de violència sexista a cura del Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat (Cjas). Aquest punt estarà obert avui, dimecres, de les 8 de la tarda a les 4 de la matinada; dijous (31 de maig) de les 9 de la nit a les 4; divendres, 1 de juny, de les 9 de la nit a les 4 de la matinada; dissabte, 2 de juny, de les 9 a les 5 de la matinada i diumenge, de les 9 a les 2 de la matinada.

La pluja i la inestabilitat poden ser elements protagonistes d'aquest Corpus. El meteoròleg berguedà Aleix Serra ha explicat a Regió7 que per a avui «es preveu un dia semblant al d'ahir, amb nuvolades i aparició de ruixats ja de bon matí, que afectarien probablement el passacarrers del migdia». Pel que fa a la tarda, «poden caure nous xàfecs, que cap al vespre haurien d'anar afluixant i desapareixent. De nit no es pot descartar encara alguna gotellada o ruixat passatger, però la major part dels salts s'haurien de poder fer sense pluja». Serra adverteix que cal anar amb compte «perquè la matinada de dijous serà la més freda, amb una temperatura pròxima als 10 graus».

Serra pronostica que «es mantindrà el temps insegur d'aquests dies i segurament no ens escaparem d'algunes estones de pluja, de manera que haurem d'estar pendents del cel i del radar. L'ambient serà força fresc avui, però després la temperatura anirà pujant fins a valors normals per Patum, fins a 25 graus de màxima el cap de setmana. Això sí, res a veure amb els 35 graus que vam patir la Patum de l'any passat».