L'Ajuntament de Berga no ha concedit la llicència extraordinària que els castellers de Berga han sol·licitat per oferir servei de bar de manera excepcional durant els dies de Patum. La colla va entrar una instància a l'administració local per poder obrir al públic els dies de la festa i muntar-hi una barra de bar per recaptar fons per al finançament de l'entitat i de la seva seu, l'antic cinema Catalu-nya. El consistori, però, els ha denegat aquest permís extraordinari perquè no compleixen els requisits necessaris, tal com ha explicat a Regió7 el president dels castellers de Berga, Ignasi Ballús, mentre que l'equip de govern no va respondre a les peticions fetes per aquest diari.

Ballús explica que els castellers de Berga disposen de la llicència d'activitat que correspon al local que ocupen com a seu oficial per a assajos i activitats internes. Des de fa setmanes, la colla treballa per poder obtenir un permís extraordinari per poder oferir servei de bar amb l'única intenció de fer calaix i poder finançar el seu dia a dia. «Tenim clar que ho volem fer tot de manera legal, però els terminis són llargs i esperàvem poder obrir per Patum igualment amb un permís provisional»; ha detallat. El president ha explicat que van rebre una notificació dimecres de Patum al migdia que els negava poder obrir. Aquesta notícia va ser rebuda amb sorpresa per la colla, ja que tot apuntava que podrien funcionar aquests dies de festa com a bar. Els responsables de la colla van reunir-se d'urgència amb els responsables municipals per saber si hi havia alguna possibilitat per poder obrir, però la resposta va ser negativa. Davant d'aquesta situació, i amb l'advertiment que els Mossos d'Esquadra ja els van fer l'any passat per Patum, a partir d'una inspecció que van rebre que els avisava que no poden funcionar com a bar sense permís especial, van decidir no apujar les persianes del Catalunya la primera nit de Patum.

Ballús ha assegurat que estan en contacte amb els seus assessors jurídics per saber si hi ha opcions d'obrir la resta de dies de la festa. «Tenim molt producte en estoc que hem de gastar, i a més aquesta font d'ingressos que teníem prevista és l'única ara mateix per finançar l'activitat castellera i el local», ha finalitzat el president.