Un inoportú ruixat després del primer salt de Plens ha aigualit la Patum dels més petits. Cap a 1/4 de 8 del vespre, ha començat a ploure i el públic de la plaça de Sant Pere ha hagut de buscar refugi sota els balcons. Fins aleshores, i després també d'unes gotes inicials, els salts de la Patum Infantil completa d'aquest 2018 havien transcorregut amb normalitat.

La festa ha començat amb una remullada, però la pluja no ha alterat la festa que ha continuat amb normalitat. Les comparses s'han aixoplugat als baixos de l'ajuntament durant una estona per evitar que es mullessin. En total han estat 170 els infants que s'han apuntat a la celebració d'enguany. Una de les Patums més segures després que l'Associació de la Patum Infantil hagi millorat els protocols que s'han de seguir per complir amb la normativa del foc.

La banda de l'Escola Municipal de Música de Berga ha estat l'encarregada d'interpretar, en directe, les melodies de les comparses. I fins al primer salt de Plens, els més menuts han ballat a la perfecció les coreografies després de quinze dies d'assajos intensos per gaudir del seu dia. Però amb l'arribada del xàfec tot ha canviat.

Patum infantil completa del 2018

Patum infantil completa del 2018

Sense perdre l'humor, els músics han començat a interpretar peces de la festa dels Elois, on la protagonista és l'aigua, a diferència de la Patum, on el foc marca la festa. I encara hi ha hagut un altre moment ben animat, quan ha sonat la cançó YMCA dels Village People. I és que l'aigua, no ha pogut vèncer les ganes de festa. La banda de l'escola de música ha optat per amenitzar l'espera fins que l'organització ha decidit que fer amb la interpretació de peces ben variades. Finalment, després de més d'una hora, els responsables han decidit que continuarien la festa amb els salts de les comparses en les que hi havia infants que encara no havien tingut l'oportunitat de saltar: les maces, l'àliga i dos salts de gegants.

Ple al matí per veure la Patum infantil de lluïment

Després de la passada de totes les comparses a primera hora del matí des de la zona esportiva fins a la plaça de Sant Pere, amb un salt a la plaça de Sant Joan, s'ha iniciat la missa. Una mica més tard de les 12, la comitiva ha abandonat l'església al so de l'himne de Berga interpretat per la banda de l'Escola Municipal de Música de Berga per passar al moment més esperat: l'inici dels balls.

8

La Patum Infantil d'aquest divendres, en imatges

Abans del salt dels nans nous, la comparsa ha volgut agrair la dedicació de Lluís Farràs, que ha estat implicat a la Patum infantil durant 33 anys ensenyant a joves patumaires a saltar els nans nous. Des de megafonia s'ha llegit un text en agraïment a la seva tasca i Farràs, des del centre de la rotllana s'ha mostrat emocionat i agraït.

Pels volts de 2/4 de 2 s'ha acabat la patum de Lluïment dedicada als més menuts. Els salts continuaran a partir de les 5 de la tarda.

Primers salts de la Patum infantil d'aquest divendres

Primers salts de la Patum infantil d'aquest divendres