Gironella ja disposa del Pla Local de Joventut per als propers anys. El ple municipal d'aquest mes de juny va aprovar les accions referents a les polítiques de joventut fins a l'any 2022. Tal com ha explicat David Saborido, regidor de Joventut, el nou pla «és un document cabdal per teixir, dissenyar i executar les polítiques de joventut» que es porten a terme, però també les del futur, ja que té una vigència de 4 anys.

El pla és fruit d'anys d'estudi i mostra les necessitats, prioritats i demandes dels joves del municipi. S'ha redactat a partir de sessions de debat participatiu amb joves de totes les edats del municipi, però també amb l'ajut de tècnics especialitzats i la col·laboració de la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Ferrer i Guàrdia. El document no només inclou actuacions des de l'àrea de Joventut, sinó que també hi ha un treball transversal i accions amb les àrees de Cultura i Esports, entre altres.

Des de fa mesos, el consistori ha impulsat la trobada de joves en diversos espais de debat amb l'objectiu de conèixer la seva opinió a l'hora de redactar aquest document. A partir d'una primera diagnosi, que també es va compartir amb els joves, n'han sortit les actuacions definitives que finalment s'han aprovat.