«Aquest carrer està fet un desastre». Ho afirma Dolors Bernal, presidenta de l'associació de veïns de la Font del Ros. Es refereix al mal estat del ferm del carrer Prat de la Riba, que ha esdevingut un dels principals cavalls de batalla de l'entitat. S'hi acumulen forats i forats, que han esdevingut un maldecap permanent per als conductors que els han d'esquivar com poden, i també pe als veïns de la zona. Fins ara, el consistori ha anat tapant aquests autèntics cràters amb asfalt en fred, però això no soluciona el problema perquè aquest material no és perdurable. I els forats es reprodueixen quan, per exemple, com ara passa, plou molt. Això fa que el carrer esmentat vagi alternant la presència de forats amb els bonys quan es tapen a mà amb aquest material.

Dolors Bernal ha explicat a aquest diari que s'han entrevistat amb responsables del govern de la CUP «i ens diuen que no arriben a tot i que no hi poden fer més». Una situació a la qual no es resignen. «Estem preocupats perquè no se soluciona el problema», ha declarat la dirigent veïnal. Bernal ha afegit que no pensen tirar la tovallola i que continuaran insistint en la millora dels espais urbans del barri com el carrer Prat de la Riba o el passeig de les Aubes, que també té problemes al ferm i a l'estany, tot i que aquests dies centren els seus esforços a preparar la festa major del barri, que s'escau per Sant Joan.

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, ha indicat que «fins que no hi hagi la campanya d'asfaltat de carrers en calent, s'haurà d'aguantar com es pugui. No podem fer res més», ha assegurat. Camps ha indicat que s'aniran fent actuacions pal·liatives amb l'aglutinant químic, que «amb fred i l'aigua no funciona» perquè salta. El govern preveu fer la campanya d'asfaltatge en calent de carrers la propera tardor.

300.000 euros per asfaltar

El grup municipal del PDeCAT ha presentat una instància al registre del consistori demanant al govern de la CUP que aquest 2018 destini 300.000 euros del pressupost a fer l'asfaltatge en calent de carrers de la ciutat, segons el seu portaveu, Ramon Minoves. Es dóna la circumstància que Berga encara no té aprovat el pressupost del 2018. La proposta feta per la CUP a la resta de grups preveu invertir 150.000 euros en l'asfaltatge de carrers, segons Minoves. «Els diners hi són perquè els dóna la Diputació. El regidor Oriol Camps ens diu que quan fa fred no es pot fer l'asfaltat en calent. Bé: ja gairebé som a l'estiu i ara ja es pot fer».

El portaveu del PDeCAT ha indicat que «fa temps» que veïns de la ciutat els fan arribar queixes sobre el mal estat del ferm de determinats carrers, com el Prat de la Riba, el de les Estaselles o a Santa Eulàlia. Minoves ha reivindicat a l'executiu la realització de campanyes anuals de manteniment de carrers.