David Font, alcalde de Gironella i president del Consell Comarcal del Berguedà, ha estat testimoni aquest dilluns del terratrèmol que ha afectat la prefectura d'Osaka, a l'oest del Japó. Tan ell com el seu company Lluís Vall, regidor del consistori berguedà, es troben bé, tal com el propi polític ha anunciat a través d'un missatge a Instagram. "Després de viure en primera persona el terratrèmol d'avui, (estem bé, que ningú pateixi), hem arribat finalment a Miyajima", ha escrit.

D'acord amb les imatges emeses per les televisions japoneses, diverses carreteres han resultat inundades i alguns habitatges s'han incendiat com a conseqüència del sisme, que s'ha sentit en la segona ciutat més gran del país cap a les 8 del matí, hora local, just quan milers de persones es dirigien als seus llocs de treball.

D'acord amb l'Elèctrica Kansai, no s'han registrat irregularitats en cap de les plantes nuclears de Mihama, Takahama o Ohi, que són les que proporcionen energia a la regió.

De tota manera, més de 170.000 llars s'han quedat sense corrent elèctric de forma temporal a Osaka i a la prefectura veïna de Hyogo. Els trens de la regió s'han aturat com a mesura de precaució.