Berga reinicia les excavacions arqueològiques al castell. Els Amics del Castell i l'àrea de Joventut de l'Ajuntament organitzen una nova edició del taller d'estiu d'arqueologia. El principal objectiu de les tasques de recerca arqueològiques d'enguany serà la consolidació de les restes trobades fins ara durant les campanyes realitzades al castell en els darrers anys, amb la voluntat de garantir-ne la conservació. Les sessions es duran a terme del 25 de juny al 6 de juliol.

La d'enguany és la quarta edició d'aquesta activitat que es desenvolupa cada estiu a la fortificació berguedana i que ha permès posar al descobert diverses estructures de l'època carlina cor-responents a la primera meitat del segle XIX i també elements patrimonials medievals del segle XI, com per exemple l'església de Santa Eulàlia, tal com ja va explicar aquest diari. Fins ara, han col·laborat en aquestes tasques de recuperació un total de 130 voluntaris dedicant-hi, cadascun, més de 8.000 hores.

Tal com han explicat fonts de l'entitat que impulsa el taller, en aquesta ocasió l'activitat se centrarà en la continuació dels treballs d'excavació de la planta de l'antiga església de Santa Eulàlia i de diverses estructures d'edificis carlins. En concret, aquest any es faran les primeres actuacions de consolidació de les restes existents amb l'objectiu de facilitar-ne la conservació i fer que puguin ser visitables en el futur.

El taller d'arqueologia és gratuït i tindrà lloc durant quinze dies: els matins de dilluns a divendres des del 25 de juny fins al 6 de juliol. L'activitat, dirigida per l'arqueòleg Pere Cascante, està oberta a infants i joves a partir de 12 anys i per participar-hi caldrà inscriure's prèviament, ja que les places són limitades. Per fer-ho, caldrà enviar un correu a l'adreça electrònica joventut@ajberga.cat. El termini per formalitzar les inscripcions finalitzarà el 22 de juny i, en el cas dels menors d'edat, la sol·licitud ha d'anar acompanyada de l'autorització del pare, mare o tutor legal. Per a més informació sobre l'activitat, podeu adreçar-vos a l'Oficina Jove del Berguedà o trucar al telèfon 93 821 35 53, extensió 342.

Aquests tallers, impulsats fa uns anys per l'Associació Amics del Castell, són una de les activitats amb què l'entitat treballa per donar a conèixer un dels elements patrimonials més oblidats de Berga les darreres dècades. Amb les tasques de recuperació es propicia, segons els responsables del col·lectiu, que persones que desconeixen les característiques d'aquesta antiga fortificació trepitgin el terreny i puguin descobrir-lo, i a la vegada suposa un acostament del castell a la ciutadania. A banda d'aquestes excavacions, també s'organitzen, al llarg de l'any, activitats culturals i lúdiques, així com visites guiades i tallers per donar a conèixer la història d'aquest espai declarat Bé Cultural d'Interès Nacional.