La Flama del Canigó arribarà al Berguedà aquest dissabte per encendre les fogueres de la revetlla de Sant Joan. Òmnium Cultural del Berguedà i l'Ajuntament de Berga, juntament amb una desena d'entitats i col·laboradors, faran possible l'acte de rebuda de la flama a la comarca.

Està previst que dissabte, a les 5 de la tarda, la flama arribi a la plaça Gernika de Berga Membres dels Escoltes Santa Maria de Queralt i Geralda de Portella, del Club Esportiu Berga, del Bàsquet Berga, dels Joves Atletes de Berga, del Club d'Orientació del Berguedà, dels Mountain Runners, del Club Esquí Berguedà i de l'Handbol Berga faran arribar la flama fins a la plaça de la Font del Ros on a partir d'1/4 de 7 es preveu l'acte oficial d'encesa, que enguany anirà a càrrec de l'escola d'educació especial de la Llar Santa Maria de Queralt.

Un cop encès el peveter, representants d'una vintena de poblacions de la comarca s'enduran el foc per encendre les fogueres dels seus respectius municipis per celebrar la revetlla de Sant Joan. Acabat l'acte, hi haurà coca i xocolata pels assistents i la ballada dels gegants de la Bauma dels Encantats.