Un sopar popular a càrrec de l'Associació de Veïns de Cal Pons, un concert d' El llibre vermell de Montserrat del Grup Cantaire Sant Bartomeu i una sessió de ball amb la Berguedana de Folk el proper divendres 22 de juny a la colònia Pons, serviran per donar el tret de sortida a la desena edició de la Festa dels Templers de Puig-reig. Una celebració plenament consolidada que ja el cap de setmana del 30 de juny i 1 de juliol es traslladarà a la zona del castell, on tindran lloc els actes centrals.

El regidor de Cultura, Jesús Subirats, juntament amb Eudald Serra, membre de l'Associació Templera de Puig-reig, i Àngel Roset, de la coordinació artística, van presentar ahir els actes d'aquesta festa que, des que va començar fa deu anys, no ha parat de créixer. Com en les passades edicions, les recreacions històriques medievals, diversos espectacles i les visites guiades al castell seran els principals atractius d'un certamen que va néixer amb l'objectiu de donar a conèixer el llegat templer del municipi de Puig-reig. «Des del primer any hem aconseguit anar millorant el que crèiem que era necessari i cada vegada atraure més visitants i aconseguir que s'hi quedin tot el dia», va assegurar Serra.

Més de 300 persones d'una quarantena d'entitats i grups seran els encarregats de donar vida durant tot un cap de setmana als entorns de la fortificació que al llarg de l'any rep visites de persones d'arreu del territori i també d'escolars. Durant tot el cap de setmana també hi haurà el mercat, parades gastronòmiques i propostes per a tota la família.