Montse Venturós, (CUP), l'alcaldessa de Berga no descarta desobeir la sentència que la inhabilita mig any tot i que aquesta és una decisió que es prendrà de forma conjunta entre la CUP i la resta de grups municipals així com també amb les entitats de la plataforma cívica creada el maig per donar-li suport en el procés de l'estelada. Així ho ha explicat al dirigent berguedana que ha comparegut a davant dels mitjans aquest migdia de dijous per valorar-la.

Montse Venturós, -que lluïa una samarreta amb el logotip de la campanya contra el sexisme impulsada pel consistori Vull la Nit!-, ha declarat que la sentència que s'ha conegut aquest dijous «no sorprèn» en l'actual context polític «de ruptura amb l'estat en el que participem» i «davant la ràtzia política, judicial i repressiva que està desenvolupant l'estat espanyol sobre el poble català». L'alcaldessa ha indicat que aquesta sentència condemnatòria «era esperable perfectament, és un atac més de l'estat espanyol. Ens demostra una vegada més fins a quin punt aquesta independència de poders es veu clarament devaluat».Una resposta col·lectiva

Què farà a partir d'ara la dirigent berguedana? La resposta serà col·lectiva segons ha assegurat Montse Venturós. Aquesta tarda hi ha programada una trobada dels representants dels grups municipals per posar damunt la taula quina estratègia se segueix i , per demà divendres, es farà una reunió d'entitats amb el mateix objectiu.

La batllessa de Berga ha dit que «aquí del que estem parlant que un jutjant acaba inhabilitant unes votacions realitzades de manera democràtica d'acord amb les normes electorals de l'estat espanyol. El que s'està pretenent és inhabilitar la voluntat de tot un poble». En aquest sentit, Venturós ha dit que « no acatarem que l'estat ni un jutjat imposi a un poble qui ha de ser o no el seu alcalde i donarem una resposta unitària la sentència i treballar-ho de manera col·lectiva».

Per divendres 22 de juny s'ha programat una concentració de suport a l'alcaldessa berguedana a la plaça de Sant Pere a les 8 del vespre.