Les cartes d'amor han canviat de format (ara el paper se substitueix per la pantalla) però segueixen estant de moda i són necessàries. Des de la setmana passada hi ha una missiva d'amor signada per l'escriptora canadenca Isabelle Teissier.

El text triomfa a Internet per la seva originalitat. "Vull estar soltera però amb tu" és una proposta, una nova forma d'iniciar una relació de parella en què es proposa una mena de romanç permanent en què es respecti els espais privats i personals de cadascú.

Vull estar soltera amb tu.

Vull que vagis a prendre una cervesa amb els amics, perquè al dia següent tinguis ressaca i em demanis que et vingui a veure perquè et ve de gust tenir-me entre els teus braços i que ens fiquem al llit.

Vull que parlem al llit al matí de tot tipus de coses, però algunes vegades a la tarda; vull que cadascú faci el que vulgui durant el dia.

Vull que em parlis sobre les nits que surts amb els teus amics. Que em diguis que hi havia una noia al bar que et mirava.

Vull rebre els teus missatges quan estiguis borratxo amb els teus amics perquè em diguis bestieses, només perquè puguis estar segur de que jo també estic pensant en tu.

Vull que riguem mentre fem l'amor. Que comencem a riure perquè estem provant coses noves i no tenen sentit. Vull que estiguem amb els nostres amics, perquè m'agafis de la mà i em portis a una altra habitació perquè ja no pots aguantar més i tens ganes de fer-me l'amor allà mateix. Vull intentar estar en silenci perquè hi ha gent i ens poden sentir.

Vull dinar amb tu, que em facis parlar sobre mi mateixa i que tu parlis sobre tu. Vull que discutim sobre quina és millor, la costa nord o la costa sud, el barri occidental o l'oriental.

Vull imaginar l'apartament dels nostres somnis, tot i saber que probablement mai visquem junts. Vull que m'expliquis els teus plans, aquests que no tenen ni cap ni peus. Vull sorprendre'm dient: "Agafa el teu passaport, que marxem".

Vull tenir por amb tu. Fer coses que no faria amb ningú més, perquè amb tu em sento segura. Tornar a casa molt borratxa després d'una bona nit amb amics. Perquè m'agafis la cara, em besis, em facis servir com el teu coixí i m'abracis molt fort a la nit.

Vull que tinguis la teva vida, perquè decideixis marxar de viatge unes setmanes per pur caprici. Perquè em deixis aquí, sola i avorrida, desitjant que surti la teva carona al Facebook dient-me "hola".

No vull que sempre em convidis a les teves farres, i no vull convidar-te sempre a les meves. Així, l'endemà puc explicar-te com va ser la nit i tu pots explicar-me la teva.

Vull alguna cosa que sigui simple i, alhora, complicada. Una cosa que faci que, sovint, em faci preguntes a mi mateixa, però que, en el moment que estigui amb tu en la mateixa habitació, desapareguin tots els dubtes.

Vull que pensis que sóc guapa, que estiguis orgullós de dir que estem junts. Vull que em diguis t'estimo i, sobretot, poder-t'ho dir jo a tu. Vull que em deixis caminar per davant de tu perquè puguis veure com es mou el meu cul d'un costat a l'altre.

Vull fer plans sense saber si al final els farem. Estar en una relació clara. Vull ser aquesta amiga amb la que t'encanta quedar. Vull que segueixis tenint el desig de flirtejar amb altres noies però que em busquis a mi per acabar la nit junts. Perquè vull anar amb tu a casa.

Vull ser aquella a la que li fas l'amor i després et quedes adormit. La que et deixa en pau quan estàs treballant i a la que li encanta quan et perds en el teu món de música.

Vull tenir vida de soltera amb tu. Perquè la nostra vida de parella seria igual que les nostres vides de solters d'ara, però junts."