Pot un cadell de gos entendre que ell i la seva germana han estat abandonats i que ha de quedar-se al seu costat per protegir-la perquè ella no pot veure? Per a la protectora El Refugio la resposta és sí, després de rescatar a Navalcarnero a dos cadells de llebrer abandonats dels quals un està cec.

"Aquesta és sens dubte una bonica història que ens recorda el molt que hem d'aprendre del comportament dels animals", destaca el president d'aquesta associació, Nacho Paunero, en un comunicat.

Explica Paunero que un grup de dones maltractades que al seu dia van trobar l'ajuda que necessitaven en una casa d'acollida va veure dijous passat a dos gossos que vagaven junts pels camps adjacents a la casa i un d'ells ho feia amb "cert titubeig" .

Eren dos cadells de llebrer que, evidentment, havien estat abandonats. A l'acostar-se a socórrer-los, les dones es van adonar que un d'ells, la gosseta, a la qual han anomenat Blinder, tenia un vel blanc a les retines dels seus ulls i no podia veure.

"Tot fa pensar que són germans i el mascle, sent plenament conscient de la discapacitat visual de la seva germana, no s'ha separat d'ella ni un sol instant per protegir-la i guiar-la", apunta Paunero.

I afegeix: "El grup de dones els hi va donar menjar, beguda i molt d'amor, cosa que els llebrers van agrair infinitament ja que estaven aterrits. Els van habilitar una caseta temporal amb llit inclòs, i van trucar a la protectora El Refugio per comunicar el seu cas".

Membres de la protectora es van desplaçar al lloc per fer-se càrrec d'ells, donar-los l'atenció veterinària que necessiten i començar a buscar famílies que els vulguin adoptar.

A la primera exploració, una de les veterinàries del Refugi afirma que el problema ocular de Blinder pot ser degut a una afecció vírica que, en molts casos, un tractament adequat pot permetre que recuperi la visió.

Al seu germà li han anomenat Pisper. Les persones que vulguin adoptar a Blinder i Pisper poden fer-ho a través del web de la protectora (www.elrefugio.org).