Quan es tracta d'animar i entusiasmar als nens amb els deures i amb els seus estudis, el més eficaç en moltes ocasions és posar en marxa tot l'enginy i la creativitat per la nostra banda a l'hora d'explicar-los o ajudar-los amb les seves tasques i així aconseguir que sentin un veritable interès per això.

Karyn Tripp és mare i professora en la llar dels seus quatre fills i, per si no fos poc, aquesta dona tot-terreny dirigeix el seu propi blog (Teach Beside Me) en el qual comparteix amb altres mares com ella i amb la resta de la comunitat de seguidors els seus trucs, jocs i mètodes per educar als seus fills.

Convertir una taula periòdica en el clàssic joc 'Hundir la flota' és l'última de les seves enginyoses ocupacions perquè nens de totes les edats -fins i tot per a aquells que encara no estan donant química- es diverteixin i aprenguin jugant.

Com s'hi juga?

Per començar a jugar és necessari imprimir quatre còpies d'una taula periòdica -i plastificar-les perquè puguin ser reutilitzades tantes vegades com es vulgui-. Una vegada impreses, etiquetarem les files per ordre alfabètic i les columnes amb nombres (si és que la vostra taula no ve amb aquests nombres ja impresos). A continuació presentem dues còpies de tal manera que formin un angle de 90º entre si en una carpeta i se subjecta amb clips.

Les regles són les mateixes que per 'Hundir la flota', es tracta de dir coordenades per intentar esbrinar on té els vaixells el contrincant i apuntar-ho. D'altra banda, els jugadors poden marcar amb un cercle files de 2, 3, 4 i 5 elements per situar en la taula d'a baix la posició dels seus propis vaixell i la d'a dalt usar-la per marcar amb una X la posició dels vaixells que anem encertant del contrincant.

Juguen i, de pas, aprenen divertint-se. No és enginyós?