Jordi Fontanet, un bagenc que s'autodefineix com a "aventurer", es va introduir per primera vegada a la Patum de Berga i va gravar l'experiència de la Patum de lluïment de diumenge en primera persona des de dins de la plaça de Sant Pere. El vídeo ha aixecat polseguera per alguns dels seus comentaris i la seva por a morir xafat entre la multitud.

El resultat de la visita és un vídeo penjat a la plataforma Youtube, on es mostra la barreja inicial de por i el sentiment final d'admiració que provoca una primera vista a la festa berguedana per la majoria de gent de fora de la comarca.

Tot i ser exagerat i fins a cert punt poc creïble en els comentaris, l'usuari de Youtube Fonti Fonti s'endinsa a la plaça durant un dels actes més tranquils i pausats de tota la festa. Segurament, si hagués estat a la Patum de diumenge a la nit, el manresà encara buscaria la càmera ja que l'aglomeració va resultar terrible.

Un cop explicat en què consisteix la festa, el protagonista arriba a la plaça i comença filmant des de darrere la barana, tímid i estudiant el terreny. A mesura que avancen els salts, s'anima a entrar dins el bullici i arriben els millors moments del vídeo. Fontanet grava en directe el ball de l'àliga (entrar a la plaça per gravar és una cosa gens recomanable) i afirma tenir la pell de gallina, "és increïble", diu. La por i sorpresa inicial es transforma en admiració un cop és dins.

Després d'aconseguir una posició privilegiada en el ball de l'àliga i dels nans vells, el bagenc arriba a dir que "per un moment pensava que moriria aixafat, però aquí hi ha nens, i no passa res". La seva visita acaba de manera satisfactòria, amb Fontanet saltant i ballant els tirabolts a la plaça de Sant Pere, content i eixerit. Tot i els neguits inicials, les seves últimes paraules en el vídeo elogien la festa i conclouen que l'experiència ha valgut molt la pena.