Un grup de senglars passejant tranquil·lament per davant de l'Hospital de la Vall d'Hebron davant la sorpresa de vianants i usuaris del centre mèdic. Els animals van entrar a la ciutat a la recerca de menjar, una escena cada vegada més freqüent. I és que des de fa anys, la població de senglars ha augmentat molt al Parc de Collserola, on calculen que hi viuen uns 1.200 exemplars, sis vegades més del que els tècnics considerarien aconsellable.

Des d'aquest setembre, un grup d'investigados de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha començat a aplicar vacunes contraceptives per a senglars al voltant del Parc de Collserola amb la intenció d'acabar amb la proliferació dels animals. Aquest mètode s'afegeix altres pràctiques usuals com les captures nocturnes a l´interior del parc.

La proliferació de senglars en zones urbanes ha provocat també un increment dels accidents de trànsits provocats per animals, segons dades de la Generalitat, que a l'entorn de Barcelona ha detectat 19 trams de risc.