El restaurant El Racó de Pepín de Ponferrada (Lleó) ha denunciat que fa una setmana més de 200 comensals d'un casament van abandonar l'establiment sense que ningú es fes càrrec de la factura, un fet que es va repetir aquesta setmana a la veïna localitat berciana de Bembibre.

Els fets estan sent investigats per la Guàrdia Civil, que tracta de dirimir si hi ha algun tipus de vinculació entre les dues denúncies, segons han informat a Efe fonts de l'institut armat.

Segons aquesta segona denúncia, un grup d'aproximadament 200 persones van marxar de la sala sense abonar els més de 10.000 euros als que ascendia el compte, per al que van al·legar que el menjar no era del seu gust, segons han assenyalat fonts de Subdelegació del Govern.

Pel que sembla, els protagonistes de tots dos successos podrien ser el mateix grup de persones, romanesos d'ètnia gitana als quals se'ls ha acusat també de voler fer la "mateixa jugada" en un altre restaurant de la capital del Bierzo, on no van arribar a "reservar "en no" voler "pagar el senyal.

Aquest dijous, el propietari de l'hotel-restaurant El Carmen de Bembibre (Lleó), Antonio Rodríguez, va denunciar que dilluns passat 120 vint comensals que celebraven un bateig van abandonar els seus establiment sense pagar la corresponent factura.

"El sopar va ser encarregat per uns veïns romanesos i únicament havien donat un senyal de 900 euros", va explicar a Efe el propietari de l'establiment, que ha detallat que quan s'anava a servir el pastís tots els comensals van deixar l'establiment. Pel que sembla, per dissimular es van posar a ballar la conga abans de sortir fugint.

"Va ser cosa d'un minut i no es va poder fer res per detenir-los perquè era una cosa que ja havien previst i van sortir en estampida", ha afegit.

En total van quedar per abonar uns 2.000 euros, va explicar l'hostaler, que ha explicat que en els 35 anys que porta treballant en l'hostaleria mai li havia passat una cosa així.