Nova York és la ciutat dels gratacels per excel·lència, encara que avui dia no sigui la que més quantitat en té. Ni tan sols compta amb el més alt i tampoc va ser la primera a tenir-ne un (va ser Chicago, amb el Home Insurance Building en 1885). Però si pensem en gratacel, segur que el primer que ens ve al cap és el 'skyline' de la metròpolis nord-americana.

Per poder construir un edifici d'aquestes dimensions, les lleis novaiorqueses són molt dures. No és fàcil aprovar un nou projecte de gratacel, cal adaptar-se a les lleis urbanístiques de la 'city'. Això és el que ha fet l'estudi d'arquitectes Oiios. Proposa un gratacel completament nou en la seva forma i estructura adequant-se en tot als requeriments legals de la ciutat.

És un gratacel en forma de 'U', un edifici mai abans vist o si més no imaginat. De poder construir-se seria l'edifici més alt mai construït per l'home, més fins i tot que el Burj Kalifa de Dubai. Mesuraria 1.219 metres d'altura. Es diu 'The Big Bend' (la Gran Corba) i estaria emplaçat al carrer 57 de Manhattan.

Una de les moltes novetats que presentaria l'edifici és el sistema d'ascensors. Ha de ser especial, ja que ha de moure's en corba i cap als costats per poder arribar a totes les estades que tindria el gratacel.

De moment és solament un projecte, encara no s'ha donat llum verda a la seva construcció. Sens dubte seria un dels edificis més emblemàtics de la ciutat en el cas en què arribi a construir-se.

T'agradaria veure aquest gratacel fet realitat? No és el més nou que hagis vist pel que fa a edificació?