El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de l'Ajuntament de Gijón, Esteban Aparicio, ha opinat respecte a l'enrenou que han generat fotografies de socorristes del servei de salvament de Gijón, molt compartides en xarxes socials fins i tot acompanyades de comentaris fora de to o masclistes. Segons Aparicio, aquestes fotos no reflecteixen l'uniforme assignat a aquestes treballadores, tot i que ha precisat que tampoc està prohibit que no el portin per múltiples raons, com pugui ser el que estiguin exercitant tasques de salvament, ja que si els pantalons curts es mullen són "bastant incòmodes" per a realitzar aquesta tasca.

"La roba que dóna l'Ajuntament de Gijón no és indecent", ha deixat clar, al que ha afegit que "la indecència està en el cap d'algun per aquí". "És una qüestió purament puntual i que no té cap transcendència", ha dit, abans d'aclarir que tots els membres de l'equip de Salvament porten un banyador, una samarreta i uns pantalons curts, excepte per a actuacions de salvament.

"Em sembla que la polèmica és desmesurada perquè l'important és que els socorristes salvin", ha opinat, al que ha afegit que fins i tot en la Policia Local la uniformitat a l'estiu es porta "relaxadament". "Aquest enrenou mediàtic és reflex de com de conservadora s'està tornant la societat", ha considerat, abans de remarcar que no creu que hi hagi excessius problemes a què ocasionalment hagi uns pantalons més amunt o més avall del que mana la uniformitat.

Ha indicat, però, que s'imagina que la cap del servei de Salvament, Flor Palacio, haurà pres "les mesures oportunes". Per a ell, que hi hagi gent que pensi que els i les socorristes hagin d'anar amb banyadors del segle passat, qualifica aquestes persones amb seu judici. "No hi ha instruccions per a ser massa sexi, ni les inverses", ha tancat, abans d'afegir que "el problema està més en el que mira que en el socorrista".