Milions de persones veuran aquest dilluns com la lluna s'interposa totalment entre el sol i la terra. L'eclipsi serà total i es veurà de manera privilegiada als Estats Units, entre Oregon i Carolina del Sud. En punts d'Espanya, com Madrid, es veurà el seu inici, ja que el moment màxim serà a les 21.21 h, quan el sol ja estarà post. A Catalunya no es podrà veure. Per això et proposem que el segueixis a través de sky-live.tv i Youtube.

Molts turistes, entre ells espanyols, han decidit anar a veure aquest fenomen personalment, però per aquells que s'han quedat a Espanya, un dels millors llocs gaudir-lo serà a les Canàries. L'anomenat Gran Eclipsi Americà arribarà a amagar al voltant d'un 30 per cent del disc solar a les illes durant la posta de sol. Un dels altres llocs propicis per a veure'l serà Galícia on, segons els experts, es podrà presenciar una posta de sol amb el disc solar lleugerament eclipsat per la Lluna.

Si tot i així no el podem veure un equip de tres astrònoms de la Universitat Complutense de Madrid ens proposen una alternativa. El grup transmetrà avui en directe l'eclipsi total de Sol des de l'estat d'Idaho, als Estats Units, a través de la pàgina web sky-live.tv.

La transmissió la faran al costat de membres del projecte europeu Stars4all, la Plataforma de consciència col·lectiva per a la promoció dels cels foscos, segons ha informat el centre universitari en una nota de premsa.

Els astrònoms de la Complutense Jaime Zamorano, Jaime Esquerre i Jesús Gallego se situaran per a l'observació prop de la població de Cascade (Idaho) i estaran acompanyats per l'astrònom nord-americà James Lowenthal, de la American Astronomical Society.

Els científics espanyols prendran imatges de la corona solar gràcies a fotòmetres TESS-W desenvolupats per la Universitat Complutense i espectres de la cromosfera, mesuraran dades de lluminositat i temperatures durant l'eclipsi, els mateixos que estaran disponibles per a activitats educatives.

Un altre punt d'observació de l'eclipsi estarà situat en la localitat nord-americana de Smiths Ferri, on arribarà primer l'ombra de la Lluna. La coordinació es realitzarà des del poble de Mackay, on l'eclipsi començarà al voltant de dos minuts després. El lloc, a més, ha estat seleccionat per la NASA com un dels punts oficials d'observació de l'eclipsi. I segons l'organització, ha estat descrit com l'"esdeveniment astronòmic de l'any".