El gelat japonès que no es fon

Científics japonesos han desenvolupat una manera de fer un tipus de gelat que solidifica la crema

25.08.2017 | 21:51
El gelat japonès que no es desfà amb la calor

Científics japonesos han desenvolupat una manera de fer i vendre un tipus de gelat que no es fon, aprofitant un descobriment fet accidentalment per un xef.

La majoria dels gelats comencen a fondre's moments després que es treu d'un recipient i es col·loca en una terrina o en un con. A causa d'això, el consumidor ha de menjar-ho ràpidament. Però ara això pot canviar, ja que un equip ha trobat una manera de mantenir gelat aquest producte, sense importar quan tardem a menjar-nos-el.

Segons s'informa, el gelat es va produir per error després que demanessin a un cuiner al Japó trobar la manera de fer servir maduixes crescudes a àrees afectades pel terratrèmol i el tsunami del 2011, que no creixien d'una manera normal i que els clients no volien comprar. El xef va provar de fer servir les maduixes d'altres maneres, i va arribar a un punt què va produir una crema per solidificar-les. En conèixer la notícia, un equip de la Universitat de Kanazawa va examinar de prop la troballa i va descobrir que un compost anomenat polifenol de les maduixes era el responsable de solidificar la crema.

L'extracte, van trobar, fa que sigui difícil separar l'aigua i l'oli, que és el que succeeix en el gelat convencional. Van intentar barrejar-ho amb el gelat i van trobar que evitava que el gelat es fongués, informa Phys.org.

El fet que l'extracte és completament natural, no requereix proves d'inspectors de salut, així que va ser posat a la disposició dels propietaris de botigues locals que amb molta emoció van començar a vendre el gelat. Els mitjans de comunicació locals han estat publicant notícies sobre el gust del nou gelat i el fet que aguanti bé les altes temperatures.

Alguns clients han exposat el seu gelat durant molts minuts a la llum solar directa per veure si es fonia. Uns altres han sotmès els mateixos a assecadors de cabells o altres ambients amb calor artificial. Però el gelat manté la seva forma diverses hores, i manté la fredor quan es posa a la boca. Com que el nou gelat és encara tan nou, no és segur si acabarà migrant a altres països. Actualment, però, està a la venda al Japó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Un cotxe abandonat.
Troba el seu cotxe 20 anys després d'haver oblidat on el va aparcar

Troba el seu cotxe 20 anys després d'haver oblidat on el va aparcar

El vehicle ha estat durant tot aquest temps aparcat al mateix lloc on l'havien deixat l'any 1997

El missatge que ha canviat la vida a 10.000 persones

El missatge que ha canviat la vida a 10.000 persones

Un jove va compartir un text en una xarxa social que va acabar creant una comunitat de gent que se...

VÍDEO | Uns excursionistes llancen un senglar per un precipici

VÍDEO | Uns excursionistes llancen un senglar per un precipici

En el vídeo es pot veure com acorralen l'animal amb pals i l'acaben estimbant per les roques

VÍDEO | Què passa quan un llamp impacta en un avió?

VÍDEO | Què passa quan un llamp impacta en un avió?

L'aparell, que viatjava des d'Amsterdam fins a Lima, va poder continuar el vol sense sobresalts

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema