Sembla que de Felip VI ho sabem tot, però res més lluny de la realitat. La veritat és que el Rei ha intentat sempre ser molt reservat amb la seva vida privada però de tant en tant hem conegut alguns dels seus secrets més ben guardats.

Repassem algunes de les curiositats de Felip VI que segur no conèixer:

1. El seu nom complet és Felipe Juan Pablo Alfonso de la Trinidad de Todos los Santos.

2. El seu número de DNI és 015.

3. Mesura 1,97 centímetres i encapçala la llista dels rècords Guinness com el Rei més alt del món.

4. És el rei més jove de les monarquies europees.

5. Sempre li ha agradat dormir molt. Quan era petit diuen que tenia quatre despertadors diferents per no arribar tard a l'escola.

6. El seu primer acte va ser amb tres anys, en què va apadrinar a Barajas la posada en serveis de dos hidroavions Canadair CL-125 comprats per lluitar contra els incendis forestals.

7. De petit volia ser astrònom.

8. Parla diferents idiomes: alemany, anglès, francès, i espanyol.

9. Ha tingut diversos malnoms. Flip, Winston (El ros més llarg) o SAR (Les sigles de Sa Altesa Reial) són alguns d'ells. Quan viatja amb la Reina d'incògnit també utilitza un pseudònim com el de 'El senyor Bob'.

10. Diuen que les seves germanes, Elena i Cristina li diuen 'Napoleón' i ell al seu pare 'Patrón'.

11. Abans que Letizia, el príncep ha tingut quatre núvies oficials: Victòria Carvajal i Hoyos, Isabel Sartorius Gigi Howardy Eva Sannum.

12. Es va treure la llicenciatura de Dret el 1993 amb un notable de mitjana. Va ser el primer Hereu a la Corona espanyola amb títol universitari.

13. La seva cicatriu a la barbeta es la va fer amb 13 anys la caure d'un patí. 13

14. Com a la seva mare, li encanten els animals. 'Pinqui','Balú' i'Pushkin' ha estat alguns dels seus gossos. Ara com a mascota té al fill de'Pushkin'.

15. El seu primer cotxe va ser un Seat Ibiza de color daurat, que l'hi van regalar per la seva majoria d'edat.

16. Prefereix la cervesa al vi.

17. Els rellotges són el seu complement favorit. Té una gran col·lecció de models esportius de gamma alta. Per les seves noces va triar un Brietling que ronda els 17.000 euros.

18. Li encanta el futbol i és de l'Atlètic de Madrid.

19. Quan va al cinema, entra quan la llum de la sala ja està apagada per a més discreció. Li agraden les pel·lícules en versió original.

20. És fan de Bruce Springsteen i Alejandro Sanz, qui també compleix 50 anys aquest 2018.

21. El 1996 va presentar tres programes de televisió sobre natura.

22. Li agrada volar. Fins i tot ha pilotat caça Eurofighter l'Exèrcit de l'Aire.

23. Els regals de les seves filles, Elionor i Sofia, els compra ell mateix.

24. A casa parla en anglès, tant amb la família que ha format ara al costat de la Reina Letizia, com quan era petit amb la seva mare, la Reina Sofia.

25. Conserva molts amics de la infància i en el seu cercle més proper estan Pau de Grècia, Isabel Sartorius, Pepe Barroso, Beltrán Gómez Acebo,, Maria Zurita i Haakon de Noruega.