L'Ajuntament de la Seu d'Urgell vol rebaixar l'any que ve el 0,5 % les ordenances municipals, d'acord amb el que indica l'IPC interanual de setembre del 2008 a setembre del 2009, que és el darrer publicat. Així ho ha decidit l'equip de govern, que ahir al vespre va portar aquest punt a votació del ple municipal amb previsions que fos aprovat.

Es tracta de "la primera vegada a la història que l'Ajuntament de la Seu abaixarà les ordenances municipals", segons va avançar ahir el regidor d'Hisenda, Jesús Fierro, i ho farà segons el compromís adquirit amb els ciutadans d'adequar les ordenances en funció del que marca l'IPC. Per la seva banda, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va explicar que malgrat aquesta rebaixa (per la qual l'Ajuntament deixarà d'ingressar entre uns 50.000 i 60.000 euros), hi ha una clara voluntat per part del consistori de donar continuïtat als mateixos serveis i amb la mateixa qualitat. Alhora, va recordar que l'Ajuntament ja ha fet esforços en aquest sentit, com ara amb l'augment de places a l'escola municipal de música i a les llars d'infants, i amb la implantació de transport públic, entre d'altres.

Així mateix, el 2010 es rebaixarà el 2,5 % la pressió fiscal de l'impost sobre construccions i obres, i determinades plusvàlues tindran bonificacions.