Un grup de mares de Puigcerdà ha impulsat la creació d'un parc infantil indoor per tal que els pares i els nens de la comarca puguin gaudir d'un espai de jocs principalment durant les tardes d'hivern, quan el fred i la foscor obliguen la major part de les famílies a tancar-se a casa. Es tracta d'una experiència similar als parcs de Nadal que es munten en moltes poblacions, però en aquest cas té la participació dels pares i és obert tot l'any.

El projecte, que ha estat batejat com a Casal dels Nens, parteix d'un model en vigor als països nòrdics. Planteja una sala equipada i compartimentada per acollir nens de diverses edats amb els seus pares i que, alhora, sigui polivalent per poder convertir-se també en un espai per celebrar festes i tallers tots junts. Les mares responsables de la iniciativa han elevat un projecte detallat tant a l'Ajuntament de Puigcerdà com al Consell Comarcal per mirar de trobar el suport institucional. Les dues administracions han mostrat interès inicial per executar-lo. Tant és així que l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, s'ha declarat molt obert a executar-lo si troba un local adient i el finançament.

Una de les mares, que han preferit mantenir-se en l'anonimat , ha explicat que el projecte no planteja de cap manera un equipament on deixar els fills tipus ludoteca sinó que, tot al contrari, la idea proposa un local on pares i fills de tota la Cerdanya comparteixin jocs i activitats. Aquesta portaveu ha recordat que Puigcerdà i la comarca tenen una mancança en aquest tipus d'equipaments i que aquesta situació es torna més greu durant l'hivern.

El projecte de Casal dels Nens que les mares han entrat a l'Ajuntament i el Consell preveu ubicar-lo en el local municipal que Puigcerdà té al carrer Sant Agustí. Això, però, topa amb la intenció municipal d'obrir-hi l'Oficina d'Habitatge. Les vuit impulsores han assenyalat que aquest local fa 114 metres quadrats i que, si bé no és un espai molt gran, ja serviria per ubicar-hi el nou servei. Les mares han detallat que el seu projecte preveu un cost que es podria situar al voltant dels 47.000 euros i una dotació de personal de dos treballadors, que el Consell s'hauria ofert a aportar. No obstant això, aquest càlcul pressupostari és fet en base al local del carrer Sant Agustí i, per tant, pot arribar a variar molt en funció, també, de l'equipament que tingui.

El casal obriria els set dies de la setmana de 5 de la tarda a 8 del vespre i podria també acollir festes populars per a nens. Sobre el finançament del projecte, les mares s'han mostrat tant disposades a prioritzar que es posi en marxa que s'han ofert a assumir si cal a pagar quotes.