La secretaria de Joventut del departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat ha signat un conveni amb el Consell Comarcal de la Cerdanya per executar el Pla Comarcal de Joventut 2009-2010, el qual garanteix una aportació a la comarca de 107.355 euros per invertir en aquest àmbit. Segons van explicar ahir des del Consell, la inversió servirà per reimpulsar les polítiques de joventut dels municipis i portar a terme accions concretes, com ara la contractació d'un segon tècnic de joventut comarcal, que anirà itinerant pels pobles de la comarca.

Aquest segon tècnic tindrà com a missió impulsar els plans de joventut de cada municipi a partir de les necessitats que presenti cada cas, així com establir sinergies entre les àrees de joventut de cada poble per tal de crear projectes conjunts d'àmbit comarcal. Igualment, el tècnic -que s'afegirà, doncs, al que ja té el Consell a la seu de Puigcerdà- donarà suport al programa de promoció de les noves tecnologies Teleruràlia. Aquest programa el porta terme el Consell amb la fundació Televan del Ripollès per garantir la creació d'un telecentre a cada municipi, sigui de manera permanent o a través d'una furgoneta informatitzada que els visitarà periòdicament. En el marc d'aquest projecte, el Consell Comarcal també treballa per obrir punts de connexió a Internet sense fils a l'entorn de la seva seu de la plaça del Rec de Puigcerdà i en alguna altra plaça de la capital cerdana.

El conveni entre Joventut i el Consell també estableix el compromís per part de l'òrgan comarcal de vetllar pel compliment de la normativa d'educació en el lleure, així com l'assumpció de les competències sobre autorització, inspecció i sanció d'instal·lacions com ara cases de colònies, albergs, granges-escola, aules de natura i campaments juvenils.