La nit de diumenge va caure al Pirineu la primera nevada remarcable de la tardor per sota de la cota dels 1.500 metres. El temporal va cobrir els pobles de la Cerdanya amb gruixos que es van situar, al fons de la vall, entre els dos centímetres de Puigcerdà i els set de Bellver. La comarca va activar l'operatiu habitual de neteja de carrers i carreteres, de manera que la quotidianitat es va reprendre a primera hora sense incidències.

La nevada va ser més destacable a les cotes altes de les pistes d'esquí, on va deixar gruixos superiors als quinze centímetres. Aquesta primera capa blanca, però, no garanteix l'obertura immediata de les pistes d'esquí. Tot i això Masella farà tot el possible per obrir els remuntadors aquest dissabte, dia 14. Des d'aquesta estació van explicar que al pla de Masella hi van caure quinze centímetres de neu que, un cop trepitjada i preparada per ser esquiable, quedarà reduïda a cinc. Les condicions de vent i calor per als pròxims dies -la previsió meteorològica anuncia un estiuet de Sant Martí amb tots els ets i uts- fan preveure als responsables de Masella que no podran consolidar tota l'estació per a aquest dissabte, de manera que obriran el primer cap de setmana que sigui possible.

Des de La Molina van coincidir que la neu caiguda diumenge a la nit serà una "bona base" però que l'estació necessitarà encara dues setmanes per posar a punt tot l'engranatge humà i tècnic per poder obrir. Així, La Molina manté el dissabte 28 com a data d'obertura oficial de la temporada.

La neu també va caure sobre el Port del Comte, al Solsonès. Aquí el temporal va deixar un gruix mitjà de deu centímetres que en algunes parts de l'estació, però, el vent va aixecar del tot. Per això el responsable del camp de neu, Alfons Ferrer, va explicar que de moment la nevada servirà per "fer base" i activar el xip de la neu a les feines diàries. Port del Comte manté, però, la previsió d'engegar els remuntadors i iniciar la nova temporada pel pont de la Puríssima, el cinc de desembre. Ferrer va puntualitzar que, "si cau una bona nevada general obrirem abans, però sóm al Prepirineu i no tenim l'obligació d'obrir els primers".

Anticicló a la vista

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu un ambient ennuvolat i amb baixes temperatures encara per a avui i demà. Els termòmetres del Pirineu es mouran entre els tres graus negatius i els dos positius. A partir de demà ja s'espera l'arribada d'un anticicló que farà pujar la temperatura i fondrà la neu.