La llargament debatuda i negociada reobertura de l'aeroport de la Seu d'Urgell no es produirà, finalment, sense entrebancs. L'Associació en Defensa de l'Alt Urgell ha interposat un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la possible ampliació de l'equipament en unes 30 hectàrees que, presumptament, afectarien zones de conreu i espais naturals. El recurs, a més, ha rebut el suport institucional de l'Ajuntament de Montferrer i Castellbò.

Sobre aquest suport del municipi on hi ha l'aeroport, l'alcalde de Montferrer, Ramon Fierro, ha argumentat que abans de fer un pla especial de delimitació "s'hauria d'haver fet el pla director d'usos de l'aeroport", per la qual cosa ha remarcat que no està d'acord en l'ampliació del projecte. Fierro ha alertat que les obres de reforma són ara per ara aturades. Igualment, l'alcalde de Ribera d'Urgellet, Antoni Capdevila, ha emfatitzat també que tant el consistori com els veïns del seu municipi tampoc no estan d'acord amb l'ampliació perquè, segons ha conclòs, "és una infraestructura que no ha de servir per a res". Per la seva banda, el portaveu de l'Associació en Defensa de l'Alt Urgell, Josep Travé, ha considerat que el pla especial que estipula l'ampliació és un "desgavell" i ha criticat que comporta la construcció d'un talús de 170 metres d'alçada i afecta zona rústica i espais naturals. Travé ha explicat que l'entitat que representa ha interposat el recurs una vegada ha esgotat ja les vies administratives.

L'aeroport de la Seu va ser comprat per la Generalitat per vuit milions d'euros i segons la previsió de Política Territorial ha d'entrar en funcionament el maig.