El PSC ha expulsat definitivament el seu regidor de Puigcerdà, Ramon Serra, per haver declarat públicament la seva adhesió a Reagrupament. Ahir mateix -després d'un matí de trucades des d'aquest diari als òrgans del partit-, la comissió de garanties del PSC va enviar la carta en què es comunica a Serra la seva baixa de la formació.

El regidor de Governació puig-cerdanès va lamentar que finalment se l'hagi fet fora del partit sense ni tan sols haver-lo escoltat, i va demanar un temps prudencial per opinar sobre les raons de l'expulsió per llegir la resolució. No obstant això, va avançar que de cap manera no deixarà l'acta de regidor, un extrem que sí que li reclama el PSC, que el considera trànsfuga des de l'inici de l'expedient.

Serra, que acumula dues legislatures donant suport a ERC i formant part del seu equip de govern municipal, va treure ferro a la catalogació de trànsfuga i va deixar clar que la seva prioritat és acabar l'any que queda de mandat municipal, de manera que ara passarà a ser regidor a l'equip de govern no adscrit a cap grup municipal. L'anunci de l'expulsió del regidor va arribar després que ell mateix se sentís "readmès" al partit perquè ja feia tres mesos des que ell havia respost a l'expedient d'expulsió temporal. Tant és així que Ramon Serra va explicar que se sentia molt "decebut" perquè, al seu entendre, el PSC "s'ha estimat més fer veure que no passava res a afrontar la situació" i debatre el grau d'incompatibilitat amb la seva pertinença a Reagrupament. El regidor creu que els dirigents de la formació han prioritzat no fer enrenou públic i han decidit ignorar-lo durant tres mesos i ni tan sols acceptar la seva petició d'explicar-se, fet que veu molt greu després d'una trajectòria de dues dècades de militància socialista.

El PSC va expedientar Ramon Serra el 20 d'octubre després que declarés públicament la seva incorporació a Reagrupament. El 9 de novembre va enviar la resposta al partit per, entre altres aspectes, demanar una entrevista. El president comarcal del PSC, Esteve Maurell, va apuntar que ell no ha pogut intervenir en el procés ja que tot s'ha decidit a Barcelona.