Ara que la Generalitat s'ha fet càrrec de la gestió de les línies de Rodalies de Renfe i de la de mitja distància de Puigcerdà, la capital de la Cerdanya té més a prop aconseguir l'estació d'autobusos que reclama des de fa anys. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va avançar ahir a Puigcerdà que la Generalitat podria cedir un espai al costat de l'estació de Renfe per fer-hi la terminal d'autobusos. Puigcerdà és una de les úniques capitals de comarca que encara no disposen d'aquesta infraestructura i els usuaris dels autobusos s'han d'esperar, també a l'hivern, a la vorera de la plaça de Barcelona.

Joaquim Nadal, que va assegurar que el seu departament "té la Cerdanya al cap", va argumentar que la construcció de la terminal d'autobusos depèn molt de la possibilitat de disposar d'un terreny i del fet que l'equipament estigui al pla d'infraestructures de transport del país, extrem que va confirmar. Davant d'aquesta situació, Nadal va apuntar que "ara que ens hem fet càrrec de Rodalies podrem arribar a un acord" per fer l'equipament. En aquest sentit, el president del Consell, Esteve Maurell, va avançar que la terminal entrarà en la redacció d'un pla director del transport a la comarca que impulsaran "en breu" el Govern i el Consell.

El conseller de PTOP va ser a Puigcerdà per signar un conveni amb el Consell Comarcal de la Cerdanya per la millora del servei de transport públic de viatgers. L'acord, signat a la seu del Consell, estableix el compromís de la Generalitat de mantenir i reforçar les línies lineals i radials que operen a la Cerdanya. Amb una aportació de 139.277 euros, el departament consolida les set rutes lineals de Martinet a la Molina passant per Prullans, Bellver, Prats, Urús, Das i Masella; la de Llívia a Masella passant per Puigcerdà i la Molina; la de Bellver a Masella passant per Puigcerdà i Fontanals; la que va de Bellver a Llívia passant per les instal·lacions esportives de Puigcerdà; les de les escoles de Prats, Montellà, Lles i Martinet; la de les escoles de Ger, Bolvir i Llívia; i la línia entre Puigcerdà i la Seu d'Urgell. També el conveni consolida les tres rutes radials que van de Martinet a Béixec passant pels pobles petits de la Solana; el que va de Bellver a Riu passant pels nuclis agregats; i la que va d'Alp a Estoll passant per les estacions d'esquí i Das.